Culligan Medallist Szűrő

A vízművek olyan ivóvíz minőségű vizet szolgáltatnak a lakossági fogyasztók számára, amely bármely háztartási célra biztonságosan felhasználható. Esetenként azonban elég nagy mennyiségű fertőtlenítőszert adagolnak a vízbe, amelyek kellemetlen szagot és ízt okozhatnak. Az egyedi fúrt kutakból nyert víz esetében, azonban egyéb szennyeződések (vas, mangán, ammónium stb.) is előfordulhatnak.

A központi vízbejöveteli pontra telepíthető Medallist szűrők segítségével ezek a nem kívánatos elemek eltávolíthatóak. Speciális szűrők semlegesítik a savas vizet, és eltávolítják belőle a kellemetlen szagot, ízt, szintetikus tisztítószer, rovarirtószer és növényvédőszer maradványokat, valamint a klórtartalmú vegyületeket.

A MEDALLIST SZŰRŐK MŰKÖDÉSE

A Medallist szűrők teljesen automatikusan működnek. Az elektromos, programozható vezérlő által irányított hidraulikus szelep szabályozza a szűrési, visszamosatási és öblítési szakaszok működését. A visszamosatási ciklus indítható automatikusan, de akár manuálisan is.

A TARTÁLYOK VÉDELME 

A Medallist szűrő tartályok un. Quadra-Hull ™ 4 rétegű bevonattal vannak ellátva.
– A töltetanyag tartály egy NSF (USA Nemzeti Tudományos Alap) által engedélyezett anyagból készül.
– A tartályra kerülő két komponensű epoxi gyanta képezi a 2. védő réteget.
– Egy, az űrhajózási technológia kapcsán kifejlesztett széntartalmú anyag képezi a Quadra-Hull ™ 3. borító rétegét. Ez a könnyű fajsúlyú anyag erősebb az összes létező fémes anyagnál.
– A 4., külső fedőréteg a rozsdásodás és az UV sugarak hatása ellen védi meg a tartályt.

A berendezés megfelel az UNI EN ISO 9001 minőségi normáknak.

A MEDALLIST SZŰRŐ TIPUSAI

A szűrőkben alkalmazott szűrőásványok széles skálája lehetővé teszi, hogy kiválasszuk a kívánt szennyeződések eltávolítására leginkább alkalmas, speciális szűrőt.

– UF típusú szűrők
Zavarosság, lebegő részecskék, vas és mangán szennyeződés eltávolítására szolgál. A szűrőtöltet két fő összetevője a hidroantracit és a kvarc homok.

– UR típusú aktívszén adszorberek
A nem kívánatos íz, szag és szín, valamint szerves anyagok, mikroszennyeződések és klór, ammónia származékok eltávolítására. A szűrőtöltet fő alkotója a nagy porozitású aktív szén.

– UU típusú szűrők
A víz savasságának semlegesítésére szolgál, ezáltal megelőzi a csővezetékek és fém alkatrészek rozsdásodását. A tengervízből desztíllálással nyert ivóvíz re-mineralizálására (vissza-ásványosítására) is használják. A szűrőanyag granulált kalcium karbonát és magnézium oxid keverékből áll, amely a savasság mértékével arányosan oldódik fel a vízben. Éppen ezért e szűrőanyagnak a tartályba történő rendszeres újratöltése szükséges.

– UFP típusú szűrők
Elsősorban a vas, mangán és arzén szennyeződések eltávolítására szolgál. A szűrőtöltet alapja a pirolusit (amit általában klór tartalmú vegyszerrel aktiválnak), ami elősegíti az oxidációt.

MŰSZAKI ADATOK: 

Elektromos áramellátás: 24V – 230 V 50 HZ egyfázisú.
Min. üzemi nyomás: 1,5 bar
Max. üzemi nyomás: 8 bar
Üzemi hőmérséklet: 5-50 °C
Max. feszültség: 35 W.

Kérjen ajánlatot!

Töltse ki az alábbi űrlapot

Kötelező mező

Kötelező mező

Kötelező mező

 Telefon E-mail