Adatvédelmi szabályzat

A Culligan („mi”, „minket” vagy „miénk”) tiszteletben tartja az Ön magánéletét, és elkötelezett az Ön személyes adatainak védelme mellett. Ez az adatvédelmi szabályzat (a „Szabályzat”) tájékoztatja Önt arról, hogy miként vigyázunk az Ön személyes adataira, amikor meglátogatja a https://www.culligan.hu/ címen található weboldalunkat (a „Weboldal”) és/vagy megvásárolja termékeinket vagy szolgáltatásainkat.

A jelen Szabályzat célja, hogy tájékoztassa Önt arról, hogyan gyűjtjük és kezeljük az Ön személyes adatait a Webhelyünk használata során, beleértve a Webhelyünkön keresztül megadott személyes adatokat, amikor fiókot regisztrál vagy terméket vásárol.

Weboldalunkat nem gyermekeknek szánjuk, és tudatosan nem gyűjtünk gyermekekre vonatkozó adatokat.
Fontos, hogy olvassa el ezt a Szabályzatot, valamint minden más adatvédelmi szabályzatot vagy tisztességes adatkezelésről szóló értesítést, amelyet adott esetben adunk át, amikor személyes adatokat gyűjtünk vagy dolgozunk fel Önről, hogy teljes mértékben tisztában legyen azzal, hogyan és miért használjuk fel az Ön adatait.
A jelen Szabályzatot időről időre módosíthatjuk és frissíthetjük. Bármilyen módosítást közzéteszünk ezen az oldalon, így Ön mindig tisztában lesz azzal, hogy milyen adatokat gyűjtünk és hogyan használjuk fel ezeket az adatokat. Kérjük, rendszeresen tekintse át ezt az oldalt, hogy tisztában legyen a változásokkal.

 

1. FONTOS INFORMÁCIÓK ÉS HOGY KIK VAGYUNK

Az adatvédelmi törvények alkalmazásában a Culligan Hungary Kft. az adatkezelő és felelős a weboldalért.
Van egy adatvédelmi felelősünk, aki a jelen irányelvvel kapcsolatos kérdések felügyeletéért felelős. Ha bármilyen kérdése van a jelen Szabályzattal kapcsolatban, beleértve a törvényes jogai gyakorlására vonatkozó kérelmeket is, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Adatvédelmi Menedzserrel az alábbiakban megadott elérhetőségeken:
A jogi személy teljes neve: Culligan Hungary Kft.
E-mail cím: [email protected]

2. AZ ÖN ADATAINAK MÓDOSÍTÁSA

Fontos, hogy az Önről tárolt személyes adataink pontosak és aktuálisak legyenek. Kérjük, tájékoztasson minket, ha személyes adatai (pl. név vagy cím) megváltoznak a velünk való kapcsolata során, hogy frissíteni tudjuk nyilvántartásunkat.

 

3. AZ ÖNRŐL GYŰJTÖTT ADATOK ÉS AZOK GYŰJTÉSÉNEK MÓDJA

„Személyes adat”: egy személyre vonatkozó bármely olyan információ, amely alapján az adott személy azonosítható. Nem tartoznak ide azok az adatok, amelyek esetében a személyazonosságot eltávolították (anonim adatok).

Az Ön által megadott információk
Az Önre vonatkozó személyes adatokat akkor gyűjtjük, amikor Ön:
– kitölti a Weboldalunkon található kapcsolatfelvételi űrlapot;
– előfizet bármelyik szolgáltatásunkra;
– regisztrál egy ingyenes próbaverzióra;
– bejelentkezik portálunkra és/vagy bármelyik alkalmazásunkba;
– egy felmérésre válaszol;
– útmutatók vagy egyéb erőforrások letöltését kérheti a Weboldalunkon;
– kapcsolatba lép velünk a közösségi média csatornáinkon keresztül; és/vagy
– beleegyezik abba, hogy marketingközleményeket kapjon tőlünk.

Ezek az információk olyan személyes adatokat tartalmaznak, mint az Ön teljes neve, e-mail címe és telefonszáma, munkaköre, osztálya, preferenciái és az Önnel folytatott kommunikációnk.

Az Ön szervezetére vonatkozó adatokat is gyűjthetünk, például az Ön cégnevét, a vállalat éves bevételét és az iparág típusát, amelyben tevékenykedik, valamint számlázási és fizetési adatokat, pénzügyi tranzakciók adatait, hitelinformációkat és előzményeket.

Az Ön szervezetével kapcsolatos információkat is gyűjthetünk, például az Ön cégnevét, a vállalat éves bevételét és az iparág típusát, amelyben tevékenykedik, valamint számlázási és fizetési adatokat, pénzügyi tranzakciók adatait, hitelinformációkat és előzményeket.

Az Önről gyűjtött információk
A Webhelyünkön tett minden egyes látogatása során automatikusan összegyűjthetjük a következő információkat:

– technikai információk, beleértve a számítógép internethez való csatlakozásához használt IP-címet, az Ön bejelentkezési adatait, a böngésző típusát és verzióját, az időzóna beállítását, a böngésző beépülő moduljainak típusát és verzióját, az operációs rendszert és a platformot; és

– az Ön látogatására vonatkozó információk, beleértve a teljes URL (Uniform Resource Locators) kattintási folyamot a Webhelyünkre, azon keresztül és onnan (beleértve a dátumot és az időt); az Ön által megtekintett vagy keresett termékek; az oldal válaszideje, a letöltési hibák, az egyes oldalakon tett látogatások hossza, az oldal interakciójára vonatkozó információk (például görgetés, kattintások és egérrel történő átböngészés), valamint az oldalról való eltávolodáshoz használt módszerek és az ügyfélszolgálati számunk hívásához használt telefonszám.

A személyes adatok különleges kategóriái
Nem gyűjtünk Önről személyes adatok különleges kategóriáit.

Ha nem tudjuk Öntől összegyűjteni a szükséges személyes adatokat
Ha a törvény vagy egy Önnel kötött szerződés feltételei alapján személyes adatokat kell gyűjtenünk, és Ön nem adja meg ezeket az adatokat a kérésre, előfordulhat, hogy nem tudjuk teljesíteni a szerződést, amelyet Önnel kötöttünk vagy próbálunk kötni (például, hogy árut vagy szolgáltatást nyújtsunk Önnek). Ebben az esetben előfordulhat, hogy törölnünk kell a tőlünk megrendelt terméket vagy szolgáltatást, de erről az adott időpontban értesítjük Önt.

 

4. HOGYAN HASZNÁLJUK FEL AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAIT

Személyes adatait csak akkor használjuk fel, ha a törvény ezt megengedi, és csak a jelen szabályzatban meghatározott célokra. Ezek a következők:

– Amikor Ön hozzájárulását adja
– Amikor az Önnel kötött vagy kötendő szerződés teljesítéséhez szükséges.
– Amikor ez szükséges jogi vagy szabályozási kötelezettségnek való megfeleléshez.
– Jogos érdekeink vagy egy harmadik fél jogos érdekei miatt, feltéve, hogy az Ön érdekei és alapvető jogai és szabadságai nem írják felül ezeket az érdekeket.

Személyes adatait felhasználhatjuk az Ön által kért szolgáltatások nyújtása és adminisztrációja során és/vagy az Ön kérdéseire való válaszadáshoz. Amennyiben nem ad meg nekünk bizonyos információkat, előfordulhat, hogy nem tudjuk feldolgozni a megrendelését.

Személyes adatait felhasználhatjuk jogi kötelezettségeink teljesítése, panaszok kezelése, valamint általános szerződési feltételeink érvényesítése céljából is.

Személyes adatait felhasználhatjuk jogos üzleti érdekeink érdekében, amelyek közé tartoznak a biztonsági célok, a weboldalunk fejlesztése, megoldásaink és szolgáltatásaink fejlesztése, valamint általános marketingcélok. Ezt azonban nem fogjuk megtenni, ha érdekeinket felülmúlják az Ön érdekei, jogai és szabadságai.

Célok, amelyekre az Ön személyes adatait felhasználjuk
Az alábbiakban ismertetjük, hogy milyen módon tervezzük felhasználni az Ön személyes adatait:
– hogy Önt új ügyfélként regisztráljuk;
– az Ön megrendelésének feldolgozása és kiszállítása, beleértve a fizetések, díjak és illetékek kezelését, valamint a nekünk járó pénzösszegek beszedését és behajtását;
– az Önnel való kapcsolatunk kezelésére, amely magában foglalja a feltételeink vagy adatvédelmi szabályzatunk változásairól való értesítését és/vagy azt, hogy véleményt hagyjon vagy felmérésben vegyen részt;
– hírlevelek küldése, hogy tájékoztassuk Önt az új termékekről vagy szolgáltatásokról, vagy hogy más olyan árukat vagy szolgáltatásokat ajánljunk, amelyek érdekelhetik Önt, hogy tájékoztassuk Önt különleges ajánlatokról, és hogy meghívjuk Önt rendezvényeinkre, kizárólag abban az esetben, ha Ön beleegyezését adta ahhoz, hogy ezeket a közleményeket megkapja. További információért arról, hogy hogyan folytathatunk marketingtevékenységet Ön felé, kérjük, olvassa el a jelen szabályzat „Marketingkommunikáció” című részét;
– üzleti tevékenységünk és weboldalunk kezelése és védelme (beleértve a hibaelhárítást, az adatelemzést, a tesztelést, a rendszerkarbantartást, a támogatást, a jelentéstételt és az adatok tárhelyét);
– a weboldal releváns tartalmának és reklámjainak eljuttatása az Ön számára, valamint e reklámok hatékonyságának mérése vagy megértése;
– az adatelemzés felhasználása a Weboldal, a termékek/szolgáltatások, a marketing, az ügyfélkapcsolatok és az élmények javítása és fejlesztése érdekében.

 

Célváltoztatás

Az Ön személyes adatait kizárólag arra a célra használjuk fel, amelyre azokat gyűjtöttük, kivéve, ha ésszerűen úgy véljük, hogy más okból kell felhasználnunk azokat, és ez az ok összeegyeztethető az eredeti céllal. Ha magyarázatot szeretne kapni arra vonatkozóan, hogy az új célú feldolgozás hogyan egyeztethető össze az eredeti céllal, kérjük, lépjen kapcsolatba adatvédelmi tisztviselőnkkel a fent megadott elérhetőségeken.

Ha az Ön személyes adatait nem kapcsolódó célra kell felhasználnunk, akkor erről értesítjük Önt, és megmagyarázzuk, hogy milyen jogalap alapján tehetjük ezt meg.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti szabályoknak megfelelően az Ön tudta vagy beleegyezése nélkül is feldolgozhatjuk személyes adatait, amennyiben ezt jogszabály írja elő vagy engedélyezi.

5. ADATTÁROLÁS – MENNYI IDEIG ÉS HOL?

Személyes adatait csak addig őrizzük meg, ameddig az szükséges ahhoz, hogy teljesítsük azokat a célokat, amelyekre gyűjtöttük, beleértve a jogi, számviteli vagy jelentéstételi követelmények teljesítését is. Amennyiben a feldolgozás az Ön hozzájárulásán alapul, az Ön személyes adatait csak addig kezeljük, amíg Ön vissza nem vonja hozzájárulását.

A személyes adatok megfelelő megőrzési időtartamának meghatározásához figyelembe vesszük a személyes adatok mennyiségét, jellegét és érzékenységét, az Ön személyes adatainak jogosulatlan felhasználásából vagy nyilvánosságra hozatalából eredő esetleges kár kockázatát, a személyes adatok feldolgozásának céljait és azt, hogy ezeket a célokat más eszközökkel is el tudjuk-e érni, valamint az alkalmazandó jogi követelményeket.
Minden ésszerű lépést megteszünk annak érdekében, hogy személyes adatait biztonságosan és a jelen Szabályzatnak megfelelően kezeljük.

6. AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAINAK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALA

Nem adjuk el az Ön személyes adatait, és általában nem adjuk át az Ön személyes adatait harmadik félnek, de vannak kivételek. Személyes adatait a következő módon oszthatjuk meg (adott esetben):

– az Ön által kért szolgáltatások nyújtása érdekében, ami azzal járhat, hogy az Ön személyes adatait megosztjuk felhatalmazott partnereinkkel/alkalmazottjainkkal.
– a vállalkozásunk és/vagy bármely eszközünk tényleges vagy leendő eladójával vagy vevőjével. Az ügyfeleinkről és bármely felhasználóról birtokunkban lévő információk az átadott eszközök közé tartoznak;
– a csoportunkhoz tartozó vállalatainkkal, azaz leányvállalatainkkal és holdingvállalatainkkal, valamint ezek bármely leányvállalatával vagy holdingvállalatával;
– bármely jogi kötelezettségnek való megfelelés érdekében, vagy a törvény által egyébként megengedett módon;
– követelésbehajtás céljából;
– biztonsági célokból vagy a mi vagy harmadik fél jogainak védelme érdekében;
– jogi igények előterjesztéséhez vagy védelméhez, illetve a szerződési feltételeink érvényesítése érdekében; és
– bűncselekmények megelőzése vagy felderítése és/vagy a bűncselekmények elkövetőinek elfogása vagy üldözése céljából az általunk gyűjtött személyes adatokat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően megoszthatjuk a rendőrséggel, más állami vagy magánszektorbeli ügynökségekkel, kormányzati vagy képviseleti szervekkel. Ide tartoznak a hatóságok, biztosítótársaságok, pénzügyi társaságok és/vagy más ügynökségek.

Előfordulhatnak olyan körülmények, amikor az Ön személyes adatait az Egyesült Királyságon kívülre kell továbbítanunk. Személyes adatait csak akkor továbbítjuk az Egyesült Királyságon kívülre, ha megfelelő biztosítékokat vezettünk be.

7. MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ

Ön marketingközleményeket kap tőlünk, amennyiben információkat kért tőlünk, árut vagy szolgáltatást vásárolt tőlünk, vagy regisztrált egy promócióra. Nem küldünk Önnek marketingközleményeket, ha Ön lemondott ezek fogadásáról.

Mielőtt az Ön személyes adatait marketingcélokból megosztanánk a vállalatcsoportunkon kívüli bármely céggel, az Ön kifejezett beleegyezését fogjuk kérni.

Bármikor kérheti, hogy ne küldjünk Önnek több marketingüzenetet, ha követi az Ön számára küldött marketingüzeneteken található lemondó linkeket.

8. ADATBIZTONSÁG

Megfelelő biztonsági intézkedéseket hoztunk annak megakadályozására, hogy az Ön személyes adatait véletlenül elveszítsék, felhasználják vagy jogosulatlanul hozzáférjenek, megváltoztassák vagy nyilvánosságra hozzák. Ezen túlmenően az Ön személyes adataihoz való hozzáférést azokra az alkalmazottakra, ügynökökre, vállalkozókra és egyéb harmadik felekre korlátozzuk, akiknek üzleti szükségük van az adatok megismerésére és az azokhoz való hozzáférésre. Ők csak a mi utasításaink alapján dolgozzák fel az Ön személyes adatait, és titoktartási kötelezettség terheli őket. Eljárásokat vezettünk be a személyes adatok megsértésének gyanúja esetén, és értesítjük Önt és bármely vonatkozó szabályozó hatóságot a jogsértésről, amennyiben erre jogszabályi kötelezettségünk van.

9. AZ ÖN TÖRVÉNYES JOGAI

Az adatvédelmi jogszabályok értelmében Önt a következő jogok illetik meg személyes adatai tekintetében:

– tájékoztatást kérhet az Önről tárolt személyes adatokról és az információk forrásáról (forrásairól). Másolatot kérhet az Önről tárolt személyes adatokról. Ez a szolgáltatás általában ingyenes, bár bizonyos körülmények között jogunk van „ésszerű díjat” felszámítani;
– kérheti, hogy a birtokunkban lévő személyes adatokkal kapcsolatos esetleges pontatlanságokat helyesbítsük;
– bizonyos körülmények között kérheti személyes adatainak törlését;
– kérheti személyes adatai feldolgozásának korlátozását;
– tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen;
– bizonyos körülmények között kérheti, hogy személyes adatait továbbítsák Önnek vagy egy új szolgáltatónak, ha az adatok feldolgozása automatikusan történik; és
– visszavonhatja a személyes adatai feldolgozásához adott hozzájárulását. Ez nem érinti az Ön hozzájárulásával már elvégzett feldolgozást.

Ha a fentiekben meghatározott jogok bármelyikével élni kíván, kérjük, vegye fel a kapcsolatot adatvédelmi tisztviselőnkkel a jelen szabályzatban megadott adatokon keresztül.

Jogában áll továbbá panaszt tenni egy felügyeleti hatóságnál. Az Egyesült Királyságban ez az Információs Biztos Hivatala. Mi azonban örömmel vennénk, ha még azelőtt foglalkozhatnánk az aggályaival, mielőtt az ICO-hoz fordulna, ezért kérjük, hogy első körben vegye fel velünk a kapcsolatot.

10. LINKEK

Weboldalunk tartalmazhat harmadik fél weboldalaira, beépülő moduljaira és alkalmazásaira mutató linkeket. Az ilyen linkekre való kattintás vagy az ilyen kapcsolatok engedélyezése lehetővé teheti harmadik felek számára, hogy adatokat gyűjtsenek vagy osszanak meg Önről. Ezeket a harmadik fél weboldalakat nem ellenőrizzük, és nem vagyunk felelősek az adatvédelmi nyilatkozataikért. Amikor elhagyja a Weboldalunkat, arra biztatjuk, hogy olvassa el minden egyes meglátogatott weboldal adatvédelmi nyilatkozatát.

11. SÜTI

Weboldalunk sütiket használ, hogy megkülönböztesse Önt a többi felhasználótól. Ez segít nekünk abban, hogy jó élményt nyújtsunk Önnek, amikor a Weboldalon böngészik. Az általunk használt cookie-król és azok felhasználási céljairól bővebb információt a Cookie szabályzatunkban talál.

12.KAPCSOLAT

A jelen Szabályzattal kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket és kéréseket szívesen fogadjuk, és azokat e-mailben kell elküldeni az adatvédelmi felelősnek a fent megadott e-mail címre.

Utolsó módosítás: 2022. június.